"No esperis el moment perfecte,
pren-lo i fes-lo perfecte"

ELS VOLTANTS

Hàbitats naturals de gran bellesa, recursos patrimonials de gran riquesa arquitectònica i cultural i paratges perfectes per perdre’s i retrobar la intimitat perduda.

El Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, situat a la comarca del Ripollès, comprèn les zones d’alta muntanya més orientals del Pirineu Català, corresponents a les serres que configuren les capçaleres dels rius Ter i Freser.

És un territori amb una notable complexitat geogràfica i una gran diversitat de paisatges; factors que, afegits a una important extensió i a la considerable amplitud d’altitud, permeten gaudir de les estructures geològiques, els ecosistemes, els hàbitats i les comunitats vegetals, les espècies i els meravellosos paisatges d’aquesta zona dels Pirineus.

Gaudir les muntanyes

Vall de Ribes és molt més que una vall situada en ple cor dels Pirineus catalans. Es tracta d’una completa destinació turística per a tota la família que ens permet gaudir en totes les estacions de l’any. Dins de la vall es poden practicar moltíssimes activitats per a tots els nivells i aprofitar per entrar en total contacte amb la natura de muntanya d’una forma totalment respectuosa.

Aprofita la teva estada a Vall de Ribes per percebre les sensacions positives en tots els teus sentits que ens aporta el fet d’estar envoltat de muntanyes: calma, fascinació, silenci, alliberament, atracció, desig, respecte, reflexió, bellesa, curiositat, passió, contemplació, humilitat , orgull, desconnexió, felicitat, alegria, autoestima, …

 

Gaudir els boscos

Si tenim la possibilitat de fer passejades diàriament pels boscos, tenim un gran tresor. Caminar per un entorn verd enmig dels frondosos arbres, gaudint de la calma, del cant dels ocells, el murmuri de l’aigua desplaçant-se en la seva llera, del xiuxiueig de les fulles dels arbres que sembla que ens parlin, observar amb atenció el moviment dels núvols a través de les branques dels arbres, tot això beneficia notablement la nostra ment i la nostra salut.

Tomba’t al bosc per contemplar la magnificència dels arbres, deixa enrere els teus problemes i deixa que el bosc t’inundi amb la seva grandesa.

Observar la flora i la fauna

A la Vall de Ribes podeu entrar en contacte directe amb la natura, observant-la des de primera fila. Entrar en contacte amb el nostre entorn natural, posant atenció a cada detall, deixant que la naturalesa cobri el seu protagonisme.

Els beneficis d’estar en contacte amb la natura es coneixen des de temps ancestrals, actuen directament sobre la nostra ment i el nostre cos, proporcionant-nos una enorme sensació de benestar.

Tot el nostre organisme ho agrairà, activant-se un abundant plaer i el ressorgiment de les emocions positives.

 

Visitar centres culturals

La cultura catalana ha desenvolupat, en el transcurs dels segles, una identitat singular i universal. El caràcter innovador, la creativitat, la capacitat d’absorció de les diverses influències i els valors de convivència i tolerància han forjat una cultura que és, al mateix temps, nacional i cosmopolita. Els corrents d’art i de pensament nous penetren tradicionalment amb força a Catalunya, gràcies a la situació geogràfica del país, oberta als països de la Mediterrània i d’Europa, i també gràcies a l’atracció i l’esperit pioner que genera Barcelona.

ALTRES ACTIVITATS

TEMPS PER A LA DESCONNEXIÓ

Dur a terme activitats saludables que siguin beneficioses per a la teva salut física i mental, et possibilitarà gaudir plenament de la vida.

Et produirà un estat psicològic beneficiós i tenir una certa “filosofia” de vida que et permeti gaudir de coses simples. L’equilibri entre un bon estat físic, una bona salut mental i una actitud proactiva et permetrà portar una vida plena i de completa confiança en tu mateix.

ACTIVITATS PER FER A LA VALL DE RIBES: Activitats Vall de Ribes